Stollwerk szelet
Stollwerk-szelet(Tigrisszem)
Tészta:
40 dkg rétesliszt
20 dkg kristálycukor
6 dkg Rama margarin
1 tojás
2,5 evőkanál kakaó
1 kávéskanál szódabikarbóna
Fentiekhez annyi tejet adunk, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk, de inkább keményesre hagyjuk, mert még puhul. Ha laza, közben lisztezhető és könnyebben nyújtható. A tésztát négy részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk (én kb. 36x25 cm nagyságúra nyújtom ,majd sütőpapíron nagy gáztepsi hátára helyezzük, villával megszurkáljuk ( a szódabikarbóna miatt) és előmelegített sütőben kisütjük. Gyorsan sül, figyelni kell rá. Az összegyúrt tésztát sütés előtt kis időre- kb. félóra- hűtőbe lehet tenni, állítólag könnyebb nyújtani. A kisült tészta törékeny, óvatosan bánjunk vele. De, ha véletlenül eltörik, akkor sincs gond, mert a krém majd összefogja.
Krém:
Főzött:
2 tojás sárgája
4 evőkanál rétesliszt
1 cs. Vanília puding
1 liter tej
Sűrűre főzni, hűteni.
Kavart:
20 dkg Rama
16 dkg porcukor
2 cs. Vaníliáscukor
Habosra keverni. Ha a főzött krém teljesen kihűlt, akkor a két krémet kavarjuk jól össze, és töltsük meg vele a lapokat. Tetejére csokimáz, kinek-kinek a jól bevált receptje szerint,én csokit olvasztottam fel kevés étolajjal és azt kentem a tetejére!