kakóscsiga

Kelt tészta
Hozzávalók:
60dkg liszt
5dkg élesztő
12,5dkg margarin,vagy 1/2dl olaj
3dl szója-vagy rizstej
pici cukor ,csipet só
Az élesztőt a cukros langyos tejjel és a liszt felével elkeverjük,majd megkelesztjük. Hozzáadjuk az olvasztott margarint, a maradék lisztet, és a sót.Összegyúrjuk, majd három cipót formázunk belőle és a duplájára kelesztjük.
Tölthetjük,dióval,mákkal,gesztenyével, kiflinek feltekerve(először egy kör alakot nyujtunk és azt tortaszelet formákra vágjuk fel és ugy tekerjük fel a töltelékkel)vagy téglalap alakura nyujva, megkenjük margarinnal elkevert kakaóval és kávéskanál fahéjjal elkevert masszával,(kb.2ek kakaó. 2ek.cukor 1mk.fahéj,15dkg margarin)majd feltekerjük, felszelteljük ujjnyi vastagra, és sütőpapirral bélelt tepsibe tesszük. Ha közel rakjuk egymáshoz a csigákat akkor szépen összesülnek és puhák lesznek,de ha távolabb pakoljuk ropogós csigákat fogunk kapni. Amikor már majdnem készen vannak kivesszük a sütőből, meglocsoljuk őket cukros tejjel és készre sütjük.